boekweit pannenkoek
oktober 19, 2020
Deze zijn lekker met zelfgemaakte pruimencompote
INGREDIËNTEN
- 100g boekweitmeel
- 50g zelfrijzende bloem
- 200ml amandeldrink
- 1ei
- 1tl vanille extract
- 2el agavesiroop
- 2el kokosolie
- snuifje zout
- pruimen compote: 1el arachide olie, 1el bruine suiker, 3 pruimen in schijfjes gesneden
BEREIDINGSWIJZE
- Stap 1 Meng het boekweitmeel met de zelfrijzende bloem en het zout.
- Stap 2 Voeg er al roerend het ei door.
- Stap 3 Meng het vanille extract, de amandeldrink en agavesiroop onder.
- Stap 4 Doe wat kokosolie in een hete pan en schep er wat pannenkoekendeeg in.
- Stap 5 Bak de pannenkoeken telkens enkele minuten aan elke zijnde.
- Stap 6 Optioneel: werk af met de pruimencompote. Bak de pruimen in een pan met arachideolie en voeg er de suiker aan toe. Laat 2 minuten stoven.
