Quiche met asperges
juni 3, 2021
Geniet van deze heerlijke lente quiche! Ook zeer lekker koud als lunch de dag nadien!
INGREDIËNTEN
- 1 rol bladerdeeg
- 250g ricotta
- 1 bussel witte asperges
- 3 eieren
- enkele sneden ham
- peper en zout
- scheutje room
BEREIDINGSWIJZE
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
- Stap 2 Schil de asperges en kook ze gaar in een bodempje water met peper en een scheut room.
- Stap 3 Klop de eieren los met de ricotta en peper.
- Stap 4 Leg de bladerdeeg in een bakvorm en prik er gaatjes in met een vork.
- Stap 5 Bekleed de bodem met de magere ham.
- Stap 6 Giet 2/3de van het ei/kaas mengsel over de ham.
- Stap 7 Leg de asperges hierop (dit mag met de het overgebleven vocht/room zijn, laat het geheel goed inkoken).
- Stap 8 Giet het resterende mengsel erboven op.
- Stap 9 Zet gedurende 30min. in de oven.