herstig stoofpotje kip
oktober 20, 2020
: 4 personen
Je kan hier perfect nog wat restjes courgette of paprika aan toe voegen
INGREDIËNTEN
- 400g kip
- 4 zoete aardappelen
- 500g wortelen
- 1 grote ui
- 1 blikje gegaarde kikkererwten (200g)
- 200g diepvrieserwtjes
- 2 el tomatenconcentraat
- 1 blokje groentenbouillon
- kruiden: cayenne, paprikapoeder, komijn, oregano, peper, zout, kurkuma
- scheut olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
- Stap 1 Zet een anti – kleef stoofpot op het vuur en verhit wat olijfolie.
- Stap 2 Fruit de ui, zoete aardappel en wortel.
- Stap 3 Verkruimel het bouillonblokje en blus met 400ml water.
- Stap 4 Laat 20min. koken.
- Stap 5 Voeg de tomatenconcentraat, erwtjes en kikkererwten toe en kruid af.
- Stap 6 Bak de kip in blokjes goudbruin en voeg toe aan het geheel.
- Stap 7 Laat het geheel nog enkele minuten pruttelen op een laag vuur.