creamy risotto
september 22, 2020
Heerlijk zo een healthy comfort food receptje!
INGREDIËNTEN
- Risotto rijst
- 2x zoveel vetarme groenten bouillon (water+bouillonblokje)
- Prei (diepvries/vers)
- ui
- Champignons
- Olijfolie
- Ricotta
- Rauwe ham
- Zongedroogde tomaten
- Handvol pijnboompitten
BEREIDINGSWIJZE
- Stap 1 Verwarm wat olijf olie in een antikleefpan en voeg de preiringen, champignonblokjes en ui toe.
- Stap 2 Voeg de risotto rijst toe en laat glazig worden.
- Stap 3 Blus nu geleidelijk aan met de groentenbouillon en laat inkoken.
- Stap 4 Als de risotto klaar is haal je deze van het vuur en roer je er enkele eetlepels ricotta doorheen naar gewenste textuur.
- Stap 5 Kruid goed af met peper, komijn en gember, beetje zout (maar dit zit ook al in je bouillon).
- Stap 6 Meng hier enkele pijnboompitten doorheen.
- Stap 7 Werk af met zongedroogde tomaat en rauwe ham