Vegen blueberry pie
juni 27, 2020
Genieten van een lekker stukje taart zonder schuldgevoel? Probeer deze dan eens! Door volkorenbloem te gebruiken bevat deze ook nog eens voldoende vezels.
INGREDIËNTEN
- 300g volkoren bloem
- 150g Zusto suikervervanger
- 100g cacaoboter
- 50g greek style yoghurt alpro
- 200ml sojadrInk
- 1 zakje bakpoeder
- 200g blauwe bessen ( of diepvriesfruit)
- 1 koffielepel vanille extract
- scheutje appelazijn
- snuifje zout
BEREIDINGSWIJZE
- Stap 1 verwarm de oven voor op 180°C
- Stap 2 Smelt de cacaoboter op een laag vuur samen met de soyadrink en appelazijn
- Stap 3 Voeg alle poeders toe in een mengkom
- Stap 4 Giet het cacaomengsel mee in de mengkom en vermeng het deeg
- Stap 5 Voeg nog wat extra sojadrink toe tot je een smeuïg beslag hebt
- Stap 6 vermeng nu het fruit erdoor
- Stap 7 Doe het beslag in een siliconen taartvorm en zet voor 45°c in de oven
- Stap 8 Laat het geheel nadien eerst volledig afkoelen alvorens er van te smullen!