Nectarine taartjes
september 3, 2020
INGREDIËNTEN
- 200g zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 5cl melk
- 100g zusto (of sugarly van candarel)
- 1 zakje vanille suiker
- 80g koolzaadolie
- 2 el bosvructenconfituur effi -30% suiker
- 2 à 3 nectarinen
- Handvol amandelen fijngehakt
BEREIDINGSWIJZE
- Stap 1 Verwarm een oven voor op 180°C
- Stap 2 Meng de bloem, zusto, suiker, eieren, melk en koolzaadolie tot een homogeen beslag
- Stap 3 vet enkele serveerringen ringen in met olie en zet deze op een met bakpapier bekleede bakplaat
- Stap 4 Doe er een bodempje beslag in
- Stap 5 vermeng er een beetje confituur in
- Stap 6 bedek met de nectarine en de amandelen
- Stap 7 zet voor 25 min. in de oven
- Stap 8 Laat uit de vormpjes afkoelen
- Stap 9 Je kan deze hoeveelheid ook in een grote springvorm maken!