bananen muffins
juni 29, 2020
Deze muffins kunnen ook echt perfect als cake recept gemaakt worden! Ook kan je de volkorenbloem vervangen door speltbloem/meel voor een luchtiger resultaat.
INGREDIËNTEN
- 3 rijpe bananen
- 200ml amandel drink
- 100g gemixte havermout
- 200G volkorenbloem
- 100ml arachide olie
- 110G natuurlijke honing
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 eetlepel bakpoeder
- vanille extract
- snuifje kaneel
- snuifje zout
BEREIDINGSWIJZE
- Stap 1 mix de havermout in een blender tot meel.
- Stap 2 Pureer de bananen met een vork tot pulp in een mengkom. Voeg het havermoutmeel, de volkorenbloem, de amandeldrink, en andere ingrediënten toe en klop het geheel op tot een smeuïge massa.
- Stap 3 Meng op het einde de honing erdoor.
- Stap 4 Verwarm je oven voor op 175°C en bak de muffins gedurende 30min.
- Stap 5 Laat ze eerst lekker afkoelen ( ja ik weet het, je wil ze onmiddellijk op smullen), maar geduld loont!